ICS CXP MARS KOMODO

Ocene, debate, težave, servisi in drugo o replikah, ostali opremi in trgovinah (javno).


Odgovori
Zan
Prispevkov: 3
Pridružen: Če Avg 20, 2020 7:47 pm

Dečki zdravo. Imam par problemov z čisto novo repliko ICS CXP MARS KOMODO, ki sem jo dobil danes (26.11.2020). In sicer...replika nima mosfeta noter, priklopil sem 11.1V lipo baterijo in ko dam na semi mode, in kliknem 1x, dejansko replika vstreli 2. Tako, kot da bi na hitro stisnil 2x trigger. Včasih se tudi zgodi, da ko stisnem trigger, ima tu in tam drugačen zvok, ko da nebi imela replika dovolj moči. Zdaj z 7.4V baterijo še nisem probaval ker je na žalost nimam. Malo sem tudi googlal in na internetu zasledil da ima replika 420-440Fps.
Tukaj prilagam tudi link od replike, če si bo mogoče vzel kdo čas in pregledal.
https://www.unit13shop.eu/en/airsoft-gu ... 2-20000035

Pardon, če je vprašanje hecno ampak kot začetnik mi ni glede tega NIČ jasno, in sem tik pred tem da repliko, ki ni bila glih poceni, vržem v smeti in še plunem gor.
Hvala za pomoč in odgovore.
Lp, Žan iz Ptuja. :)

Uporabniški avatar
Vombat
Prispevkov: 33
Pridružen: To Maj 15, 2018 5:41 pm

Če je replika nova in ne deluje kot bi mogla, je v vsakem primeru najboljša opcija, da jo vrneš v trgovino da jo pregledajo strokovnjaki.
Vsak poseg v repliko ti bo izničil garancijo.

Zan
Prispevkov: 3
Pridružen: Če Avg 20, 2020 7:47 pm

Hja to pa je prepozno..hepan nisem niti študiral na kaj takega in sem moral že prilagodit kontektor za batarijo. Replika je mela nek drug konektor jaz pa uporabljam T.

Evo na tem forumu pod točko 2. ''Double feeding'', človek napiše skoraj enako kot se zgodi pri meni.
https://airsoft-forums.uk/topic/38777-i ... d-new-one/

Uporabniški avatar
Vombat
Prispevkov: 33
Pridružen: To Maj 15, 2018 5:41 pm

Na podlagi informacij mislim da bi lahko bil eden od 2 problemov:

  • overspin - posledica premočne baterije napram vzmeti. (baterija z nižjo izhodno napetosto bi to po vsej verjetnosti odpravila) ali,
  • problemi s cut-off leveryem (v tem primeru je potrebno repliko razdreti).

Predlagam da si nekje najprej sposodiš 7.4 V LiPo in probaš če se to ponavlja. V primeru da napaka ne bo odpravljena pa predlagam da poiščeš nekoga, ki popravlja replike (predlagam da je ne popravljaš sam - oz. da treniraš prej na kakšni repliki, ki ti je ni škoda).

Za podrobnejše informacije predlagam da se obrneš na Facebook foruma:

  • Airsoft Teching Q&A (mednarodna skupina, tam boš lažje prišel do bolj natančne informacije v zvezi z napako na tvoji repliki),
  • Airsoft Slovenija (Slovenska stran, kjer te bodo z veseljem napotili do več ljudi, ki se ukvarjajo s popravljanjem replik v primeru da se odločiš za to pot).
Zan
Prispevkov: 3
Pridružen: Če Avg 20, 2020 7:47 pm

Hvala lepa res za čas in pomoč. Bom probal prvo z 7.4 LiPo batarijo, potem bomo pa videli kaj se bo zgodilo. Hvala še enkrat..

Odgovori